Торбите Easy Recycle улесняват разделното събиране

Случвало ли се е да решите да започнете да събирате отпадъците разделно и липсата на обособени контейнери за съхранение да повлияе на мотивацията ви? На нас ни се случи в края на изминалата година. Никак не ни хареса гледката от найлоновите торби, които се струпаха около основният контейнер за отпадъци и решихме да потърсим бюджетно решение, което едновременно да улесни процеса, но и да внесе цвят и уют в домовете на хората.

Така се роди идеята за торбичките EASY RECYCLE, които освен, че имат функция на контейнери за разделно събиране на отпадъци, имат и уникален дизайн с информация за това какво може и какво не може да се изхвърля в тях.

Всяка една притежава удобна дръжка и здраво залепващи велкро ленти. С тяхна помощ торбичките се прикрепят една към друга, за да стоят изправени дори и когато са празни. Възможно е дори да носите всичките три, използвайки дръжките само на средната торбичка от комплекта (зависи от разпределението на тежеста на отпадъците).

Материала от който са изработени се нарича полипропилен – вид пластмаса, която е изключително устойчива и може да се рециклира. Ако се случи така, че повредите целоста на комплекта, можете съвсем спокойно да го изхвърлите в жълтият контейнер за пластмаса и метал.

Торбичките не се перат, но могат да се мият. Добре е и да изплаквате отпадъците, които изхвърляте в тях, за да предодвратите тяхното силно замърсяване. По този начин, след изпразване в обособените контейнери, можете спокойно да ги сгънете и приберате в раницата си.

Комплектът торби за рециклиране EASY RECYCLE вече е в продажба онлайн и може да го поръчате от тук.

Последвайте ни във Фейсбук и Инстаграм, за интересни факти и новости относно разделното събиране и рециклирането по света и у нас.